Sensommer og Høst

af Heidi Hajslund
Sensommer og Høst

Før-høstfesten, som ligger her i starten af august, er en taknemmelighedsfest og en fejring af livets overflod og gaver.

Samtidig træder vi over tærsklen til sensommeren, hvor de lyse nætter er ved at være forbi og den kølige dug, ved morgengry og skumring, minder os om, at årshjulet drejer og bringer os dybere ind i sensommeren og høstens kraft.

Med den megen regn der er faldet, håber jeg på en solrig sensommer, hvor det gyldne lys svøber sig hen over markerne og hvor vi kan suge den sidste glød af solen, inden det rigtig bliver tid til varme trøjer og ild i brændeovnen.

Tiden er nu inde til at samle forråd og fylde lagrene op, så vi kan næres og glædes over naturens kraft ind i efteråret og vinteren.

I min have høster jeg tomater, figner, urter og gulerødder. Vindruerne i drivhuset og hyldebærrene modnes stadig og fyldes med sødme og kraft. Morgenfruerne lyser haven op i gult og orange. Nogle har jeg plukket, til en lækker kropsolie og resten får lov til at kaste frø, så nye blomster kan pryde min (og naboernes) have næste sommer.

På det indre plan er det tid til taknemmelighed over sommerens overflod og gode oplevelser. Det er tid til næring og nydelse samt tid til at stoppe op, samle sjælen og mærke, hvad der har været godt for dig hen over sommeren, som du kan tage med dig videre i løbet af året.

Jeg er på vej til Sverige for at nyde den sidste uge af sommerferien i skoven og ved skærgården, sammen med min familie.

Sidst på måneden holder jeg Nordisk Kvindecirkel med temaet Sensommer og Høst. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Kh Heidi

Leder du efter en privat jordemoder i Roskilde? Jeg har flyttet min privat jordemoder-virksomhed til adressen jordemoder.eu