Sommersolhverv og kvindeliv

af Heidi Hajslund

Kære kvinde

Vi er nået til sommersolhverv på det store nordiske årshjul. Det er årets længste dag, hvor solen triumferer på sin højeste bue fra nordøst til nordvest.

Naturen omkring os er kraftfuld, frodig, blomstrende og fuld af lys og liv.

Ligesom planterne har du også en livgivende kraft til intuitivt at blomstre i fuld flor, ved at træffe de valg, der er allermest nærende for dig.

Hvis du oplever, at det ikke er så let, er du ikke alene! Jeg oplever også indimellem at miste kontakten med den mere feminine og intuitive del af mig selv. Særligt i travle perioder.

Men jeg kommer hjem i mig selv igen, når jeg træder ud af det lineære og læner mig ind i min krops cyklus og naturens kredsløb.

Der var en tid, hvor de kvinder, der var “for meget”, “for vilde”, “for utæmmede”, “for frie”, “for intelligente” eller “for synlige” blev brændt på bål.

Den tid trækker stadig tråde ind i nutidens opfattelse af kvinder. Vi skal allerhelst være “pæne” helt fra vi er små piger, rette ind og lægge låg på os selv. Men når vi gør det, lægger vi også låg på vores vitalitet, kreativitet, sexualitet og intuition. Og vi lukker ned for os selv.

Vildkvinden lever i dig. Hun er både vis og fuld af urkraft. Hun er hengiven og har tillid til din kvindelige krop, din indre natur.

Hun er vant til at følge naturens kredsløb og kroppens cyklus. Derfor får du lettere kontakt med hende ved at læne dig ind i det cykliske liv samt i livets små og store overgange.

Måske har du mødt hende i tiden omkring din ægløsning, under fuldmånen, under din fødsel eller imens du ammede dit barn.

Jeg oplever så ofte kvinder sige undskyld efter en fødsel. Undskyld fordi jeg råbte. Undskyld fordi jeg var så vild. Undskyld hvis jeg var for krævende. Men kære kvinde. Du er IKKE for meget!

Sommersolhvervets energi er unik mulighed for at solen skinne på dig og få kontakt med din mere feminine side. Gå på bare fødder. Dans under æbletræet uden tanke for hvordan du ser ud. Bad nøgen. Spis jordbær. Duft til roserne. Hav perioder med god tid til dig og kys lidt mere på dem du elsker.

Luk ørerne hvis nogen synes du er for meget. Og find din egen “tribe” hvor I sammen kan finde et sprog for det kvindelige og hvor du kan blomstre og folde dig ud, lige som du er!

Sommersolhvervs hilsner fra Heidi

Nordisk Kvindecirkel - Sensommer & Høst

Kom til Nordisk Kvindecirkel - Sensommer og Høst Den 25. august på Vibevadgaard i Lejre.

Nordisk Kvindecirkel

Leder du efter en privat jordemoder i Roskilde? Jeg har flyttet min privat jordemoder-virksomhed til adressen jordemoder.eu