Shakti Yoga

Jeg tilbyder yoga til kvinder i alle aldre og størrelser samt til gravide og til mødre på barsel.

Jeg er uddannet Shakti Mentor på uddannelsen Womens yoga, bodies, health & spirituality hos Laila Tórsheim. Uddannelsen har givet mig et solidt fundament for at vejlede kvinder i cyklus og kvindelig sundhed samt undervise i yoga.

Hvad er Shakti Yoga

Shakti Yoga er en unik yogaform designet til at hylde og nære den kvindelige krop. Denne praksis lægger særlig vægt på områder som bækkenet, bækkenbunden, og livmoderen - det centrale kraftcenter i kvindekroppen.

Den bygger på erkendelsen af, at kvinder gennemlever cykliske faser og overgange i livet, hver med sin betydning og styrke. Ved at praktisere Shakti Yoga styrker vi forbindelsen til vores feminine essens, vores dybe intuition, og vores indre visdom.

Shakti Yoga inviterer til en dybere forståelse og forbindelse med kroppens indre landskab, fremmer vitalitet og et feminint flow ved at opløse stagnation i bindevævet.. Denne yogaform er karakteriseret ved sin blide, nærende tilgang og understøtter en fri bevægelsesform. Det er ikke bevægelsens ydre form, der er i fokus, men snarere den indre oplevelse og følelse. Dette gør Shakti Yoga tilgængelig for alle, uanset alder, kropsform eller tidligere erfaring med yoga.

Shakti Yoga tilbyder en vej til at fordybe forbindelsen med vores indre feminine styrke og visdom. Denne praksis vækker en urgammel, kropslig visdom, som blidt guider os gennem livets skiftende faser og overgange, og minder os om den dybe visdom, vi allerede bærer indeni.

Lidt om Shakti

I hinduismen beskrives Shakti som den feminine energi, vores skaberkraft, intuition og kreativitet. Det er den kraftfulde og livgivende energi, der udspringer fra livmoderens område og som særligt er til stede, når vi bærer, føder og opfostrer vores børn, dyrker jorden eller sætter kreative projekter i verden.

I Shakti Yoga forbinder vi kontakten mellem hjerte og Yoni, jord og himmel. Det er en kropslig og spirituel forbindelse til vores egen cykliske visdom og naturens store kredsløb.

Som med månevisdom kaldes Shakti også blod-visdom. Fordi den resonerer med blodet, der flyder gennem os under menstruationen og vores fødsler. Yogaformen støtter alle de transformerende overgange der findes i kvindelivet.

Min egen erfaring med Shakti Yoga

For mig er Shakti Yoga en kropslig forbindelse til naturen i og omkring mig. Bevægelserne hjælper mig fra hovedet ned i min krop og giver mig samtidig dybe rødder og forbindelse til moder jord. Kort sagt en bevægelsesform, der giver mig følelsen af at komme hjem i mig selv.

Langsomt bliver jeg bedre til at mærke og til at lytte. Min krop fortæller mig hvad jeg har brug for sommer og vinter, forår og efterår. Cyklus efter cyklus. Jeg mærker energien rejse sig og også når den daler. Og jeg forstår, hvornår jeg skal geare ned og lytte til kroppens sprog, så min indre ild ikke brænder ud. Det er som at genetablere en forbindelse som, i generationer, har været brudt. Som et nyt sprog der skal læres. Og sammen er vi bedst.

På Shakti yoga-uddannelsen oplevede jeg hvordan kvinder, som jeg så som både klogere, smukkere og mere kropsbevidste end jeg, havde præcis samme begrænsninger i forhold til det kvindelige som jeg selv havde. Jeg erfarede hvor hjælpsomt det var, at vi sammen udfoldede sprog og praksis i at fordybe kontakten til kroppen og tale om det specifikt kvindelige, som f.eks vores forhold til egen krop samt menstruation, perimenopause og menopause.

Shakti Yoga i Kvindecirkler

Shakti Yoga er én ud af mange måder at forbinde dig med din indre visdom på. Din iboende viden og din urkraft.

Når jeg dykker ned i forskellige kulturers visdomstraditioner, myter og traditioner, bliver jeg klar over, hvor meget de ligner hinanden, men forskellige i sprog og praksis. Roden er den samme og handler om den dybe forbindelse til den skabende og cykliske natur i og omkring os.

Jeg synes derfor at det er meget meningsfuldt at låne lidt visdom fra yoga filosofien og flette Shakti Yoga’en ind i Nordisk kvindecirkel som netop handler om en jordnær og kropslig praksis der forbinder os til vores egen indre rytme, årstiderne og vores nordiske rødder.

Shakti Yoga

Leder du efter en privat jordemoder i Roskilde? Jeg har flyttet min privat jordemoder-virksomhed til adressen jordemoder.eu