Kyndelmisse

af Heidi Hajslund
Kyndelmisse

Foto: Heidi Hajslund

Kyndelmisse - Imbolc

På denne tid af året kan vi fejre Kyndelmisse eller Imbolc.

Jeg kan let få følelsen af, at dagene bare går derudaf. Derfor elsker jeg naturens 8 højtider og de gamle traditioner, der ligger bag.

Hver højtid har nemlig et budskab til os.

De 8 højtider er, som et anker for min sjæl. Her stopper jeg op, trækker vejret dybt og lytter til min krop. Jeg giver mig tid til at se hvad der sker i naturen og jeg mærker hvad der sker på min inderside. Det er et åndehul, som hjælper mig til at “komme til stede” i livet. Ganske enkelt!

Jeg elsker at have skabt en årsrytme, der er nærende for mig selv og for min familie. Det hjælper mig til at være mere nærværende over for mig selv og i mine relationer. Og det hjælper mig til at følge min sjæls kald samtidig med, at jeg har begge ben solidt plantet i den nordiske muld.

Her ved kyndelmisse vågner Moder Jord lige så stille af den dybe vintersøvn. De små frø har modnet i jorden og vækkes langsomt ved lysets tilbagevenden. Tiden kaldes også Imbolc (“in the belly”), hvilket symboliserer frugtbarhed i jorden og at livet snart vil fødes med lyset.

Måske mærker du også, at noget er ved at modnes i dig?

I gamle dage var det vigtigt at gøre forråd op. Der skulle gerne være halvdelen af vinterens forråd tilbage ved kyndelmisse. I dag er vi så priviligerede, at vi har mad nok. Men hvordan har du det energimæssigt?
Har du hvilet nok? Har du energi til den sidste bid af vinteren? Eller skal du nære dig selv lidt mere, med søvn, blid bevægelse, langsomhed og nærende kost, så du er frisk til foråret?

Ved kyndelmisse tænder jeg lys og markerer, at vi er halvvejs gennem vinteren. Det er endnu ikke for sent at sætte intentioner for året.

Hvilke frø ønsker du at så i dette år?

Hvad ønsker du at kunne høste når året er omme?

Giv dig lidt tid til ovenstående spørgsmål. Tænd et lys, duft til en kop the, tag et par dybe åndedrag og brug et par minutter på at reflektere. Skriv ned hvad der kommer til dig. Uden at dømme. Bare skriv. Og lad herefter refleksionen modne i dig frem til forårsjævndøgn.

Ved forårsjævndøgn starter jeg også mit forløb Nordisk Kvindecirkel.

Vi mødes når årshjulet drejer og vi går en ny årstid i møde. Sammen markerer vi årstiden med gamle nordiske ritualer i en ny form og med elementer fra Norden (ting du selv kan finde i naturen).

Du lærer at forbinde dig til naturens rytme og genkende dens cyklus i din egen og jeg inspirerer dig til selvkærlige ritualer du kan bruge i hverdagen.

Du kan læse mere her på min hjemmeside eller sende mig en mail, hvis du vil kontaktes for at høre om forløbet kunne være noget for dig.

Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage og du er velkommen lige som du er!

Kærligst Heidi

Mere fra bloggen

Leder du efter en privat jordemoder i Roskilde? Jeg har flyttet min privat jordemoder-virksomhed til adressen jordemoder.eu