Forårsjævndøgn 2023

af Heidi Hajslund
Forårsjævndøgn 2023

Foto: Heidi Hajslund

Afsked med vinteren

Det er tid til at tage afsked med vinteren. På mandag træder vi over tærsklen til sommerhalvåret, hvor lyset gradvist vender tilbage.

Der kan både være glæde og vemod forbundet med overgange i livet. Selv kommer jeg til at savne vinterbadning, ild i brændeovnen og den ro der ofte er i vinterhalvåret.

Jeg glæder mig til gengæld til sol og lune dage, naturens frodighed, fuglesang, at sidde rundt om bålet med min familie, friske urter og æg fra vores høns, bare fødder og meget mere!

I skrivende stund er jeg i gang med forberedelserne til mit Årsforløb Nordisk Kvindecirkel. Første gang vi mødes er netop omkring temaet forårsjævndøgn. . Jeg er fuld af taknemmelighed over, at så mange kvinder har tilmeldt sig og jeg glæder mig til, at vi skal samles i cirkel på yogamåtterne og udendørs omkring bålet.

Forløbet er fuldt booket. Men du kan skrive dig på interesselisten hvis du vil med næste gang jeg holder Nordisk Kvindecirkel.

Ritualer er gode, når vi går fra en livsfase til en anden. Også mellem årstiderne. Det minder os om det skift der sker og giver os mulighed for at forberede os både mentalt og praktisk på det nye der venter.

Når vi går med årshjulet forbinder vi os til naturens rytme og til vores egen livscyklus. Når vi stopper op og giver os tid til at sanse, hvad der sker i og omkring os, mentalt, fysisk og spirituelt, skaber vi grobund for et nærende, sundt og vitalt kvindeliv.

Forårsjævndøgnet er oprindeligt er en fest for det nye liv, for kraft, spiring og frugtbarhed. Årstiden inviterer os til at vække kroppen og lade forårsenergien spire, bevæge og nære kroppen på et dybere plan og turde se hvad vi har brug for, for at kunne leve livet indefra og ud.

Du kan markere forårsjævndøgn med en intention. Tænk f.eks over følgende:

🌱 Hvilke frø vil du så. Hvilke ideer eller drømme ønsker du skal blive til virkelighed?

🌱 Hvad ønsker du at der skal vokse i dit liv? Hvad ønsker du dig mere af?

🌱 Er der noget der skal luges/gives slip på for at give plads til nyt?

I dag skal vi holde børnefødselsdag og fejre min søn, som fyldte 10 år i sidste uge. Derefter vil jeg markere overgangen til sommerhalvåret ved at gå i skoven med min lille tribe 🤍

Mandag står den på klargøring af drivhus, hvilket også er et fint og konkret forårsritual. Men om aftenen vil jeg samle familien om bålet og hvis vi er heldige får vi måske et glimt af nordlys.

Hvordan vil du markere forårsjævndøgnet?

Forårshilsner fra Heidi

Leder du efter en privat jordemoder i Roskilde? Jeg har flyttet min privat jordemoder-virksomhed til adressen jordemoder.eu