Efterårsjævndøgn

af Heidi Hajslund

Kigger i vi naturens kalender, det store årshjul, befinder vi os i dag på en af de fire store tærskeltider, efterårsjævndøgn.🍁

I dag er et vendepunkt. Dag og nat er lige lange. Fra i morgen vil de lyse timer gradvis bliver færre, indtil vintersolhverv, hvor det igen vender.

Moder jord forbereder sig på sin lange vinterdvale. Planter og træer trækker kraften tilbage i rødderne og luften bliver kølig.

Det er ikke kun udendørs, vi mærker et skift. Energien i os skifter også.

Det kan være svært at acceptere at vi må give slip på lyset, for det kan føles som om lyset slukkes for altid.

Men vi er en del af livets store kredsløb og for at give plads til nyt må give slip på det gamle.

Mørket tager langsomt over og giver plads til en anden side.

Mørket byder os til indadvendthed, ro og eftertænksomhed. Det er tid refleksion over hvad vi såede i det tidlige forår og hvad vi nu formår at høste, både på det ydre og det indre plan.

Med årene har jeg lært at gå mørket i møde i stedet for at kæmpe imod. Og sikke meget energi det frigiver 🧡 Jeg overgiver mig til livets cyklus og lader nysgerrigt mørket nære mig.

Jeg bruger naturen, så ofte jeg kan, både i de lyse og i de mørke timer. Jeg løber, vinterbader, laver bål og går ture. Mærker efter og går lidt oftere tidligt i seng.

Jeg takker for naturens gaver og årets høst. Takker for alle de dejlige fødselsfortællinger jeg får lov at være en del af. Og jeg dvæler lidt over hvor jeg er i dag, både privat og i mit jordemodervirke.

Jeg glæder mig til at byde indenfor til MandagsRO på Musicon og jeg glæder mig til at holde fødselsforberedelse for en masse skønne gravide og deres partnere.

Med ønsket om et nydelsesfuldt efterårsjævndøgn 🧡

Leder du efter en privat jordemoder i Roskilde? Jeg har flyttet min privat jordemoder-virksomhed til adressen jordemoder.eu