Vintersolhverv

af Heidi Hajslund
Vintersolhverv

Den mørkeste tid på året

Vi befinder os i dag på den mørkeste tid af året. I dag er vendepunktet. Vintersolhverv.

Solen går ned for sidste gang i dette solår og i morgen står den op for første gang i det nye solår. Og herfra bliver dagene gradvis lysere.

Naturen er i dvale, moder jord sparer på energien og det samme bør vi gøre. Drosle ned, være langsomme, restituere, hvile og reflektere.

I vores kvindelige menstruationscyklus svarer denne årstid til tidspunktet under menstruationen.

Det er livets cyklus, det evige kredsløb. Naturen i og omkring os kan minde os om, hvad er sker på ydersiden, såvel som på indersiden. Med denne indsigt kan vi undgå at presse os selv for meget, og i stedet leve et liv, med bevidst nærvær.

Måske har du lyst til at markere dagen med er lille RITUAL. I så fald vil jeg her inspirere dig til, hvordan du helt enkelt kan markere dagen.😊

Når året vender er det et godt tidspunkt at spørge dig selv:

  • Hvad vil jeg gerne tage med i det nye år?
  • Er der noget der ikke skal med. Noget jeg gerne vil ligge bag mig?
  • Hvad ønsker jeg af nyt, for det kommende år?

Skriv det ned eller sig det højt.

Du kan tænde lys eller et bål for at fejre lysets tilbagevenden og skåle for det kommende år og fred.

Du er også velkommen hos mig til

Nytårs kvindecirkel 2022 ✨

i Roskilde, hvor vi sammen markerer overgangen til det nye år med et VINTERSOLHVERVS-RITUAL og en guidet TROMMEREJSE, hvor vi beder naturen om råd for det kommende år og siger tak for det gamle.

Under trommerejsen inviterer jeg dig til at slappe af og give slip på dine hverdagstanker og bekymringer, imens trommens rolige rytme, vil hjælpe dig til en dybere forbindelse, med din indre visdom.

Arrangementet foregår i de hyggelige omgivelser hos Ro’s Kilde Helsecenter tirsdag den 28/12 kl 19-21 og koster kun 200 kr.

Send mig en mail hvis du vil med: jordemoderheidi@gmail.com eller tilmeld dig her

Leder du efter en privat jordemoder i Roskilde? Jeg har flyttet min privat jordemoder-virksomhed til adressen jordemoder.eu