Vårfest, spiring og kraft

af Heidi Hajslund
Vårfest, spiring og kraft

I dag ved forårsjævndøgn træder vi ud af vinteren og ind i foråret, hvor de lyse dage bliver længere og temperaturen gradvis lunere. Der er lige nu balance mellem lys og mørke og jeg mærker hvordan det er som om det hele sitrer i kroppen af nye ideer der gerne vil ud i verden, imens naturen står på spring for at folde sig ud i et festfyrværkeri af flotte farver.

Oprindeligt er forårsjævndøgn en fejring af alt det nye liv og en fest for spiring, æg og frugtbarhed. Vi har fejret forskellige frugtbarhedsgudinder og Moder Jord i hele Norden, og selvom de ydre rammer har ændret sig, kan vi med fordel markere jævndøgnet i vores moderne hverdag i en form, hvor indersiden og kraften er den samme.

Forårsjævndøgnet inviterer dig til at forbinde dig til naturen med ritualets kraft som forbinder og bevæger dig den retning der er sand for dig.

Du kan markere dagen med en handling eller et ritual, der er særligt og meningsfuldt for dig. Følgende kan du brug som inspiration

Skab en rolig stund for dig selv eller sammen med dem du ønsker at markere foråret med. Forbind dig til et af naturens elementer ved at tænde ild, gå til vandet, jorden eller vinden og så dine drømmefrø for det nye år.

Tænk f.eks. over følgende:

  • Hvilke frø vil du så. Hvilke ideer eller drømme ønsker du at blive til virkelighed?

  • Hvad ønsker du at der skal vokse i dit liv? Hvad ønsker du dig mere af?

  • Hvordan skaber du plads til det du inderst inde drømmer om?

Pynt dit hjem med årstidens blomster for at bringe foråret indenfor. Brug også gerne din påskepynt, som en påmindelse om naturens frugtbarhed og forbindelsen til det evige kredsløb.

Personligt glæder jeg mig til at holde rum for et frugtbart forårsritual i morgen hvor vi samles på Årsforløbet Nordisk Kvindecirkel.

Gennem årshjulet mærker vi Moder Jords bevægelser og rytmer i os selv, vi lærer af naturens foranderlighed og evige gentagelser og vi begynder at forstå, at vi ikke blot er del af naturen – vi ER natur!

Leder du efter en privat jordemoder i Roskilde? Jeg har flyttet min privat jordemoder-virksomhed til adressen jordemoder.eu