Shakti Yoga

af Heidi Hajslund
Shakti Yoga

Shakti Yoga og kvinders sundhed

I 2023 uddannede jeg mig til Shakti Mentor på uddannelsen Womens yoga, bodies, health & spirituality hos Laila Tórsheim.

Gennem forløbet var jeg en del af en fantastisk cirkel af kvinder, der alle kom for at fordybe sig i sundhed, psyke og spiritualitet for kvinder.

Både fagligt og personligt har det været en magisk rejse ind i min kvindekrops cykliske visdom. Jeg har lært så meget om mig selv og om kvindekroppen, som jeg ikke vidste i forvejen, selvom jeg er uddannet jordemoder med mange års erfaring.

Uddannelsen har givet mig et stærkt fundament for at vejlede kvinder i cyklus og kvindelig sundhed, undervise i yoga for kvinder i alle aldre og livsfaser samt afholde gruppeforløb og kvindecirkler.

Jeg har fået en endnu dybere forståelse for kvindelivets transformerende overgange lige fra teenagerårene til graviditet og fødsel samt perimenopause og menopause. Hver overgang kommer med forandring men også med mulighed for vækst.

Derudover har uddannelsen givet mig en dybere forståelse for kvinders cyklus og de forskellige faser under menstruationen, som hver og en er vigtig at kende til.

Parallellen til naturens evige cyklus er tydelig, hvor frøet hviler i den mørke muld, spirer og gror, folder sig ud under solen, blomstrer, sætter frugt, visner og går i dvale for så igen at spire når forårssolens stråler bryder frem.

Jeg finder det derfor naturligt at flette Shakti Yogaen ind i de nordiske kvindecirkler jeg afholder, hvor omdrejningspunktet er at skabe en dybere forbindelse til kroppens og naturens cykliske visdom i et trygt og nærende kvindefællesskab.

Leder du efter en privat jordemoder i Roskilde? Jeg har flyttet min privat jordemoder-virksomhed til adressen jordemoder.eu