Frie Vilde Kvinde

af Heidi Hajslund
Frie Vilde Kvinde

Kender du din indre vilde kvinde?

Lytter du, når hun kalder på dig?

Hører du hende hviske, hvilken vej du skal gå?

Af og til dukker hun op som en lille sprække i hverdagen eller som et glimt i øjenkrogen ved synet af stor skønhed, f.eks. en smuk solnedgang. Vi kan opleve hende i trommens rytme og i dansen, i flammernes skær fra bålet, under meditation, i kærlighedsforhold eller under graviditet, i fødslen og mens vi ammer

Men din indre vilde kvinde er ikke kun en skygge eller et flygtigt glimt; hun er din essens, din urkraft, og din dybeste visdom. Hun er den frie og mere upolerede version af dig selv. Hun er kilden til din intuition, din kreativitet og din skaberkraft.

Vildkvinde-arketypen er alle kvinders formoder. Hun bor i dit hjerte, i din sjæl, og venter tålmodigt på, at du genkender hende, omfavner hende, og lader hende lede dig på din livsrejse.

Vildkvindearketypen har i mange år været udsat for samfundets skam og nedgørelse. Hun er blevet pakket godt væk. Og i en moderne hverdag, med en konstant strøm af opgaver og krav om at være effektiv og produktiv, risikerer vi at undertrykke den intuitive del, dybt inde i os, endnu mere.

Men ligesom det vilde frø, der modstår storme, frost og tørke, har vildkvinden bevaret sin kerne af styrke og livskraft. Hun finder frugtbar jord, hvor hun kan blomstre og sprede sine frø af vild visdom og urkraft, når vi anerkender og værdsætter hendes værdi og visdom, som en integreret del af vores væsen, der kan guide os mod en mere hel og meningsfuld eksistens.

Denne kvinde er ikke bundet af samfundets forventninger eller begrænsninger. Hun er fri, vild og uforfærdet. Hun danser i regnen, smiler til månen, og omfavner livets uendelige muligheder med åbne arme.

At lytte til hende betyder at finde styrke i sårbarheden, at værdsætte skønheden i det, der ikke er perfekt, og at genopdage glæden ved at leve autentisk, både med og uden frygt. Det kræver mod at dykke ned i det ukendte, at stille spørgsmål ved det etablerede, og at følge sit eget kompas, selv når stien ikke er klar.

Hun opfordrer dig til at bryde med det konventionelle, at genfinde din barnlige nysgerrighed og undren over livets små mirakler. Hun lærer dig at værdsætte processen lige så meget som målet, at finde lykke i det simple, at mærke dine grænser og at elske dybt.

Når du åbner op for din indre vilde kvinde, åbner du op for en verden af muligheder. Hun guider dig gennem livets op- og nedture med en dyb visdom, der kun kan komme fra et sted af ægte forbindelse og selvforståelse. Hun minder dig om, at du er kraftfuld, at du er værdifuld, og at du er elsket, præcis som du er!

Det kræver en bevidst indsats for at skabe plads og tid til at fordybe kontakten med din indre vilde kvinde og dit dybeste, mest autentiske selv. Her er lidt inspiration. Og husk, at lidt er bedre end ingenting!

  • Til at starte med, kan du begynde at lytte. Skab stille øjeblikke i hverdagen til refleksion og forbindelse. Øv dig i at lytte til din intuition og følg den med tillid, selv når den fører dig væk fra den slagne vej.

  • Forbind dig til naturen rytme f.eks ved at lave små årstidsritualer når årstiderne skifter. Følg højtiderne på det nordiske årshjul og forbind dig til de gaver og opgaver der ligger omkring.

  • Lev med din egen indre cyklus i stedet for at kæmpe imod. Lær om faserne i din kvindelige menstruationscyklus og forstå kvaliteterne ved dine egne indre årstider.

  • Omfavn din livsfase og din alder, som er det sted du er i livet netop nu. Dyk ned i kvaliteterne ved netop dette sted og følg din egen indre rytme.

  • Praktiser selvomsorg ved at planlægge små åndehuller i løbet af din hverdag med tid til at gå i naturen, meditere, lytte til musik, skrive dagbog, strikke eller andet der nærer dig på et sjæleligt plan.

  • Bevæg dig på en måde der tillader vildkvindens energi at strømme frit, f.eks gennem dans eller Shakti-Yoga.

  • Rejs på trommens rytme, i en trommerejse, for at få adgang til og vejledning fra din egen indre visdom og den mere åndelige side af naturen.

  • Find inspiration og vejledning der fører dig dybere ind i din egen kvindelige visdom, i gamle fortællinger, eventyr og myter og i den nordiske animistiske visdomstradition.

  • Søg fællesskaber hvor du trygt kan tale fra hjertet og hvor du kan dele, lære og vokse sammen med andre kvinder, der også søger at genopdage og udtrykke forbindelsen med deres indre vilde kvinde. F.eks. på mit årsforløb Nordisk Kvindecirkel

  • Søg hjælp, f.eks terapi, hvis du i din søgen kommer i kontakt med indre sår du ikke selv kan hele. Det er en styrke at række ud til andre.

Husk, at din indre vilde kvinde aldrig har forladt dig. Hun har kun ventet på, at du skulle invitere hende ind i dit liv igen. Når du gør det, vil du opdage, at hun ikke kun fører dig dybere ind i din kvindelige visdom, men også hjælper dig med at leve et liv fyldt med (mere) glæde, vitalitet og magi.

Genopdagelsen og genintegrationen af vildkvindearketypen i vores liv er ikke blot en personlig rejse mod selvopdagelse og -udfoldelse; det er også en kollektiv bevægelse mod en dybere forståelse og respekt for det cykliske og feminine princip.

Ved at give plads til vildkvinden, giver vi plads til en mere balanceret og harmonisk verden, hvor de vilde frø af visdom, kærlighed og kreativitet kan spire og blomstre frit.

Leder du efter en privat jordemoder i Roskilde? Jeg har flyttet min privat jordemoder-virksomhed til adressen jordemoder.eu