Stilhed

af Heidi Hajslund
Stilhed

Foto: Heidi Hajslund

Ro og mildhed

Der er sådan en ro og mildhed i naturen i dag. Jeg mærkede det straks på min morgentur.

Jeg har været stille her på bloggen den sidste uge, men bestemt ikke i “the real life”, hvor der har været virkelig meget at se til og hvor det har været lidt af en kunst for mig, at bevæge mig mellem familieliv og fødsler på en måde, hvor jeg har mig selv med i alt hvad jeg gør.

Så i dag er jeg stille, sammen med naturen. Jeg restituerer, grounder i skoven og bader i fjorden. Jeg spiser kål fordi jeg elsker smagen og mærker hvor godt det er for min krop. Jeg danser blid dans for at bevæge min energi og opløse stagnation. Og jeg bruger mine dejlige olier.

Jeg har prioriteret at have dage, hvor der er tid til dette. Dage hvor der ikke er alt for mange gøremål. Bare et par timers egenomsorg, gør en kæmpe forskel for mig.

Hvis du tror det er let eller falder mig naturlig må jeg desværre skuffe dig…Det er slet ikke noget jeg er vokset op med. Tværtimod! Jeg kender hele paletten af følelser, der kan komme på besøg, når jeg prioriterer tid til mig selv. Men jo mere jeg gør det, jo nemmere bliver det.

Og det er nødvendigt for mig. For at kunne være en god mor og en god kæreste. For at kunne holde et trygt og nærende rum for andre både under fødsler og i kvindefællesskaber. Og ikke mindst for at have følelsen af at være hel og i dybere kontakt med mig selv og det der er omkring mig.

Så kære kvinde… Lad tågens mildhed og den dybe ro i naturen omfavne dig. Brug den til at “grounde” dig selv. Lad dit åndedræt flyde frit og ubesværet. Bevæg kroppen blidt og vær venlig overfor dig selv. Det fortjener du 💚

Kærligst Heidi

Leder du efter en privat jordemoder i Roskilde? Jeg har flyttet min privat jordemoder-virksomhed til adressen jordemoder.eu