Overgangsrite

af Heidi Hajslund
Overgangsrite

Foto: Heidi Hajslund

I aftes holdt jeg rummet for en gruppe der ønskede et ritual i forbindelse med overgangen fra én livsfase, til en anden.

Jeg arbejder med naturen ud fra et spirituelt ståsted og jeg tager derfor altid udgangspunkt i årstiden, når jeg holder cirkler.

Som en del af forberedelsen, går jeg ud i naturen for at samle lidt fra årstiden, som jeg kan bringe med ind i rummet. Jeg husker selvfølgelig at give tak for naturens gaver og den hjælp og vejledning jeg finder derude.

Når vi kigger på, hvad der sker i naturen, er det lettere at forbinde os til naturens rytme og bruge den indadtil også. Der er så meget kraft at hente, og så meget vi kan lære af, at leve med den årstid vi befinder os i, i stedet for at kæmpe imod.

I aftes havde jeg også bragt to hyacinter med i rummet. Hyacinterne symboliserede de to personer, der var omdrejningspunkt for ritualet. To unge kvinder i livets forår, som to blomsterknopper fulde af kraft, på vej til at folde sig ud. Så spændende at se, hvordan de udvikler sig.

Det gav naturligvis også anledning til en snak om den kvindelige (menstruations) cyklus og hvordan vi kan bruge den, som en styrke.

Til trommens beroligende rytme, fik gruppen mulighed for at slappe af, give slip på hverdagens tanker og bekymringer og åbne sindet for forskellige indsigter.

Jeg er så taknemmelig for, at kunne holde disse cirkler, for jeg elsker at se mennesker udvikle sig og finde hjem i dem selv.

Leder du efter en privat jordemoder i Roskilde? Jeg har flyttet min privat jordemoder-virksomhed til adressen jordemoder.eu